Citydeal en pilot loopbaangerichte intake

Citydeal en pilot loopbaangerichte intake

Nog te veel jongeren kiezen een studie zonder na te denken over wat bij hen past of welke opleiding kansen op de arbeidsmarkt biedt. Veel opleidingen die populair zijn onder vooral migrantenjongeren, bieden niet altijd goede kansen op werk. Een meer ‘loopbaangerichte’ intake levert een bijdrage aan de studiekeuze van jongeren die past bij hun kwaliteiten en ambities en perspectief biedt op werk in de regionale arbeidsmarkt. Bij de pilot Loopbaangerichte intake ontwerpen en implementeren zeven mbo-scholen in Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Leeuwarden en Zaanstad een loopbaangerichte intake voor de eigen school.

Het Servicepunt LOB mbo ondersteunt de scholen hierbij. Om tot een ontwerp te komen, gebruiken de scholen onder meer de instrumenten die het Stimuleringsproject LOB in het mbo eerder heeft ontwikkeld om loopbaanleren te stimuleren. Ook worden de mbo-scholen gestimuleerd meer gebruik te maken van objectieve informatie over arbeidsmarktkansen. De uiteindelijke ontwerpen worden in april 2017 gepresenteerd. Daarna worden de vervolgstappen gezet om het ontwerp van het intakeproces te implementeren op de mbo-scholen. Een evaluatie van de uitvoering vindt plaats in augustus 2017.

Meer weten over loopbaangerichte intake? Download hieronder meer informatie.

 

  • Ondersteuningstraject Loopbaangerichte Intake, zoektocht naar een verbeterd intakeproces in het kader van City Deal Download
  • Film loopbaangerichte intake Bekijk
  • Brochure Loopbaangerichte Intake Bekijk
  • Film presentatie Marcel van Herpen, themabijeenkomst loopbaangerichte intake 8 november 2016 Bekijk
  • Film presentatie Vincent de Bijl, ROC MN over 'Welkom' tijdens themabijeenkomst loopbaangerichte intake Bekijk